Tuesday, 13 November 2012

BuKu WaNgI

Assalamualaikum ;]

hmm, not something so important to mention here.
but i just want to write it here.

i do not really like which mean is I dislike to hear people mumbling around like these :

'' hey X,  aku wonder laa, why haa aku tengok girls ni macam pocket full of money? beli buku tu beli buku ni.. macam suka sangat beli buku ''

'' alaa, kalau beli buku pon belom tentu boleh jawab exam ''

and this:

'' hmm, nowadays people nak jadi pandai senang je, beli je buku tebal banyak-banyak. dah terus jadi . ''

Ahh, tak faham aku. Masalah ke kalau orang beli buku? Yang lagi geramnya, bile tengok orang yang pertikai soal beli tak beli buku tu orang berada, dari atas sampai bawah bergaya sakan.  branded tak branded tu aku tak pasti sebab aku tak tahu pon brand ape yang BRANDED sangat tu. haha. Kalau baju ,beg, kasut yang dipakai tu yang aku tengok biasa dijual dekat kedai berhawa dingin berdindingkan kaca dengan susunan produk yang rapi dan aku tengok macam banyak je lagi ruang nak isi stok tapi die letak sehelai dua je kat situ. sampai aku pun segan nak masuk. HAHAH. takkan buku yang mahal bagi orang-orang macam aku tapi murah bagi korang tu jadi sama mahal macam mahal bagi aku??! this is serious business! digest it please.. 


haa, kedai yang macam ni laa, sampai nak sebut nama pon aku tak reti [-.-]Z
jujur aku lame

wajar tak wajar manusia ni nak bising soal membeli buku? HEE, annoying betul.

Soal boleh jawab atau tak OF COURSE la takde kaitan dengan soal beli tak beli buku.
Yang penting itu usaha. Ni tak mahu cakap panjang. semua pun harus mangerti. OK? ;]

BUKU TEBAL yang ringan macam aiskrim -.-

waaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gembiranya aku bila cakap pasal buku tebal. As a student, buku tebal tu dah jadi lumrah kehidupan dah.. Bukan kami yang minta nak baca buku tebal setebal tilam GETHA yang empuk lagi mendodoikan kat tv tu. tapi we have to. Yang penting itu usaha. Tak semestinya orang yang baca dari kulit ke kulit buku tu lebih berjaya dari orang yang hanya baca 1/10 buku. 
eh, aku nak cakap ape sebenarnya ni?  Takde laa, memang la kajayaan seseorang tu tak bergantung pada ketebalan buku yang die pegang atau baca, tapi secara logik nya lah kan, kalau nak dibandingkan keringat orang yang memikul buku 4-5 kg dengan keringat orang yang pakai baju berlapis-lapis atas tujuan nak jadi stylo dan langsung tak berhasrat untuk menggendong sumber ilmu, mana yang inshaALLAH lebih mendapat berkat? haa, fikir-fikir la sendiri.. 


haa, sape baca cover to cover buku ni, memang salute la aku kat dia ;D

So, di sini sebenarnya aku nak minta kepada yang tak sudi membeli buku pelajaran tapi lebih sudi dan gemar dan berbesar hati segedabak kontena membelanjakan wang ringgt dolar rupiah anda untuk membeli barang perhiasan diri a.k.a barang-barang yang mahal lagi MAAHALL, untuk menghormati orang lain yang mungkin tidak sependapat dengan anda.

Akhir kata, perjuangan tanpa pengorbanan adalah sama dengan kejayaan tanpa usaha yang mana payah untuk berhasil bahkan akan kekal hanya sebagai IMPIAN tanpa NIAT untuk MENGECAPI. 

aku harap entri ni korang faham. sebab aku tak reti nak tulis macam mana.. HAHAHA. OK, itu saja untuk kini. terima kasih ;] semoga apa yang aku tulis membuka minda aku dan korang. ye, aku sekali. BYE darling ;]

Friday, 26 October 2012

QuEsTiOn

Assalamualaikum ;]

ok. the same question. WOWWW! is that a coincidence or what?? hehe





Monday, 1 October 2012

cUbA uBaH

Assalamualaikum ;]

ok. today i want to emphasis on a phrase, 'trying to change'.

1. trying to change to a better child. banyak yang boleh kita improve dalam bab ni. contoh, cuba untuk faham apa kehendak sebenar parents rather than just ikut je apa yang dipertuturkan mak ayah kita. Kadang-kadang kita tak perasaan apa yang mak ayah kita cakap dekat kita tu mempunyai makna yang lebih mendalam dan lebih spesifik untuk kita. contoh, mungkin mereka bagi keizinan untuk kita buat sesuatu tapi mereka bagi ulasan lebih sikit selepas tu. haa, hint die kat situ. be alert babe! Aku tahu, benda ni susah nak buat. takpe, try slowly untuk rapat dengan parents masing-masing. Benda ni kita akan mudah perasan kalau kita selalu spend lebih masa dengan mak abah kita. 

2. trying to change to a better person. ni takyah aku cakap, semua pon faham. yang ni macam yang selalu aku tulis, kurangkan mana yang lebih, lebihkan mana yang kurang. benda ni memang nampak senang, tapi memerlukan azam yang kuat. macam aku, hasrat di hati nak stay up sikit sampai 12 malam pon jadi lah, tapi bile tepat pukul 10/10.30 mata macam kena gam uhu. haa, nampak tak betapa susahnya benda ni. hahahha. tensen aku. 

3. trying to change to a better MUSLIMin/at. haa, ni paaaaaaaaaaaaaaaaaling terpaling sangat payah. Aku kalau bab ni, memang segan nak ngaku. tapi hakikatnya benda ni sebenarnya senang kalau dilakukan dengan ikhlas dan tawadu'. aku selalu takut untuk buat benda ni. boleh ke aku jadi macam tu? boleh ke aku istiqamah? semua tu akan bermundar-mundar dengan seronoknya kat otak    
bila aku mula fikir pasal benda ni. tapi Alhamdulillah. aku mula sangat perlahan dulu. itu pun menggigil tangan aku nak buat. serius. aku tak sangaka sampai macam tu sekali yang aku rasa. masa nak beli benda tu pon, hati aku berdebar. macam-macam aku fikir. tapi, aku pejam mata, aku buat jugak. aku fikir, kalau aku tak mula sekarang, sampai bila aku nak berdiri di takuk lama yang sememangnya aku tahu dalam bukan the best condition a muslim supposed to be. hmm, tu lah pengalaman aku untuk hari ni. eh, pelik ayat aku. ah, biar. -.-Y

Abah selalu cakap, dalam hidup ni memang selalu akan ada tembok yang menyembunyikan seribu kebaikan dari kita. tugas pihak kita adalah untuk pilih sama ada melepasi tembok tu atau kekal di tempat yang sama sehingga akhir hayat. kita takkan tahu apa yang ada di sebalik tembok tu selagi kita tak mencuba untuk menyeberang tembok tu. tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia nampak di? entah aku xigt. 


so, doakan la semoga kita semua akan kuat untuk sentiasa berusaha memperbaiki diri demi diri, keluarga, nusa bangsa, agama dan negara. 
inshaALLAH..


haa, namapak tak apa yang aku cuba nak sampaikan? cuba tengok gambar atas nih. tu hint tuh. hahaha. kalau tak faham gak, jumpa aku. HAHA  [^_^]Y 
ok. bye. 

Thursday, 20 September 2012

SeLf SeRvIcE

Assalamualaikum ;]

oh. hai awak :)

ok. dulu tadika cikgu dok ajar eja baca kira. hari-hari nyanyi lagu ABC. 
cikgu fokus dekat setiap sorang murid. makcik tukang masak pon join mengajar sekali.
mana nak cari tadika macam tu kalau bukan tadika kemas boundary. hahaha

sekolah rendah. cikgu ajar tambah tolak bahagi darab, macam mana nak bagi pokok hidup, belajar sembahyang, berzanji, mengaji. Ade jugak cikgu yang suka bagi hadiah kalau dapat jawab, cepat jawab, SUKA jawab. 

sekolah menangah. cikgu asyik cakap usaha sendiri. kalau nak berjaya, mesti usaha untuk berdiri  dengan kaki sendiri. Hakikatnya, cikgu masih suap suam-suam kuku. even tak berapa nak suap, ada la jugak hulur-hulur.. hahah. cikgu masih tolong banyak.

asasi. lecturer pon tak suka spoon feeding, hand/ leg feeding. :O LOL. sape suka belajar, rajin-rajin la jumpa lecturer. bertuah betol dapat miss or sir yang supporting habis. bahan belajar boleh dikira complete kot. addition on some topic is just a minor changes during learning process

varsiti. maksud aku, belajar sebagai mahasiwa/i dalam universiti. real one. PERGH. self-oriented study yang gile2 punye self service lah pendek kata. maybe ada small group for discussion. tapi hakikatnya, everything must be done by yourself. kalau kau join discussionSss tapi dengan zero knowledge, sama je macam kau join perang yang orang lain semua bawak tombak lembing segala bagai tapi kau dengan tangan kau yang kosong je. mengharapkan penumbuk, tendang yang tak berapa nak padu tu. uhh, kunonya tools aku. fine, kalau kau nak bawak senapang m16-a4-assault riffle ke, ikut bajet negara la ye. hahah. 

oh. ok la. nampak tak apa yang patut korang nampak? tak nampak? GGRR.. -.-''

sekarang ni, aku, kau, ko, hang, awok, awak, you mesti belajar untuk urus diri sendiri. Berdikari. Sedar kemampuan diri. Kalau rasa kurang, tambah. kalau terlebih, kurangkan. Usaha. Jangan hirau orang nak kata kau nerd or kuno mundur, gelabah kangkung ke.. yang penting kita berusaha membangunkan diri demi DIRI, parents, anak bangsa, agama dan negara. Yang paling penting, kita kena bertanggungjawab atas amanah yang Allah dah bagi pada kita. You are chosen for what you are doing right now. Every path yang Allah had destined for us is always the best for us and others. Believe His plan for us. try not to mengeluh. 



dear friends and family, doakan la aku mampu untuk memikul tanggungjawab ni. 
do support me.
thank you and good luck for all of you
who are willing to improve our self-esteem, self management and JATI DIRI.
let's do it together.
:D
sori for broken english. [^_^]Y

Saturday, 15 September 2012

KaLaU BeTuL SaYaNg

Assalamualaikum ;]

Ok. Today, we are going to discuss on a topic that really light and simple which is kalau betul sayang.


Kalau betul kita sayang orang, mesti la kita akan cuba sedaya upaya untuk buat dia gembira bila dia sedih, buat dia bersemangat bila dia down. doakan dia sentiasa selamat dan sihat. kan? kan? 

kalau betul kita sayang sesuatu benda, contoh macam kasut, gadget, or any possible thing yang boleh menjadi barang kesayangan kita lah pendek kata. kita mesti akan jaga ia dengan rapi, baiki ia kalau rosak, alert bab2 maintainance ia. kita akan berhasrat lifespan ia akan panjang.

let say, kalau betul la kita sayang parents kita. kita akan cuba untuk cari pasal semaksimum mungkin or cuba pastikan kita  tersakitkan hati diorang  seminimum  mungkin?
haa, jawab la sendiri.

other situation. kalau betul sayang kawan kita. kita akan join tak sesiapa pun kutuk, pulau, manipulate kawan kita? it supposed to be kita bela kawan kita kalau dia betul DAN mohon maaf bagi pihak dia kalau memang dia bersalah dalam sesuatu hal tu. kan? then, try to advice him or her.

sama la jugak kat sini. kalau betul kita sayang diri sendiri, kita kena la cuba untuk berubah, have some faith in ourselves, valued ourselves, have self-respect. ye, tu yang aku belajar beberapa hari lalu. Bukan suruh riak tapi nak suruh hargai diri. Bukan nak suruh jadi self-fish tapi nak mintak utamakan diri sedikit demi yang tersayang. eh? Oooo.. family la. pike lain lettew. -.-'

ok la. aku pon xsure apa yang aku tulis ni saling berkait atau tak. tapi itu la pada aku apa yang patut kita faham dalam kehidupan seharian ni. nampak simple, tapi selalu kita silap. kita patut tahu dan bertindak dengan tindakan yang paling wajar dan terbaik KALAU BETUL kita SAYANGkan sesuatu tu. 

thus, enjoy your life and cherish each and everyone or thing around you before it's too late. 
better late than never is true but never be late is better. so, keep up the good  moods and start to think glorious things that we can achieve when we are still able to make a change.

that's all from me. kalau betul sayang aku, baca atas tu! hahah. acah laa ;p

Thursday, 13 September 2012

KaWaN vs KeNaLaN

Assalamualaikum ;]

ok. sekarang ni, aku nak cuba cara baru. aku nak cerita apa yang aku rasa, apa aku nampak, fikir, buat, setuju, tak setuju. eh, memang asalnya nak buat macam tu pun.haha. tapi takde isu. ah. ape-ape la. 

first, aku nak cakap pasal kawan. Jujur aku sendiri bukan kawan yang baik. aku tahu. tapi, aku selalu cuba untuk jadi kawan yang baik.ini betul. satu benda aku belajar dari seorang kawan dekat Palam dulu. beza antara KAWAN dengan KENALAN.

kalau kau tahu nama dia, asal mana, jumpa senyum, kalau rajin, say HI. 

tu kau rasa kawan ke kenalan?

kalau kau tahu dia suka apa, dia tak suka apa, perangai buruk dia apa, keistimewaan dia apa, alah, luar dalam kau tahu la senang kata. tapi, bila kau ada masalah, dia takde, lesap, hilang macam tu je.

tu di kira kawan ke kenalan?

kalau kau nampak tercicir, tertinggal sorang2 dekat belakang, tapi dia terus jalan dengan sahabat handai dia saja.




tu kau anggap kenalan atau kawan?

tapi kalau kau baru kenal dia, bila kau jalan sorang, dia ajak jalan sama, kalau kau demam, dia bagi kau panadol percuma, belikan kau nasi tengah-tengah malam untuk makan ubat.

tu kau panggil kawan ke kenalan?

kalau dia suruh kau buat benda yang kau tahu dia pun tahu kau segan nak buat.

tu agaknya kawan ke kenalan?

kalau dia tahu kau pemalas gila tomato, tapi dia ajak jugak kau sampai kau buat sebab benda tu baik untuk kau.

kau fikir tu kenalan ke kawan?

hmmh, boleh nampak tak sekarang apa yang aku nak cakap sekarang ni?
aku memanag tak tahu macam mana nak definisikan atau buat perbezaan spesifik antara KAWAN dengan KENALAN. tapi, macam ni je la yang aku boleh tolong. 

so, lepas ni, renung-tenung la apa yang aku try nak bagitahu kat atas tu.
boleh la lepas ni buat ujian saringan BFF korang. hahah. joke je.
lepas tu, bolehlah buat pilihan, kita nak jadi KAWAN atau KENALAN semata kepada si dia.

ok la. cukop dah tu. panjang benau eh aku tulis. thank you SAYANG sebab baca ;]

Wednesday, 15 August 2012

#9 LEGO [ The LEGO® Story ]

Assalamualaikum ;]

Here is a video that really inspiring I guess. hehe

please watch this awesome video :D
thank you for watching and HEY YOU!! for not watching.
haha. just kidding xp

Wednesday, 8 August 2012

WeH

assalamualaikum ;]

hai HAI hai HAI hai HAIIIIIIIIIIIIIII eh?

ok, aku tengah senyum sekarang. hehehe
ok. 



Weh, thank you ;]

hope our friendship will last forever :'D

ok la. bye

Sunday, 5 August 2012

BeLLa nTv 7

assalamualaikum ;]


Hari ni nak promote siket pasal talk show di ntv7.
hahah. xde keje kan? macam takde benda lain nak tulis.
entah. 


aku suka tengok hosts Bella. cantik.semangat.cool.


Daphne Iking

Vanessa Chong

Elaine Daly

Deborah Henry


the way diorang bercakap, entertain their guest, spontaneous reaction, their expression dan ke-sesuka hati-an mereka berborak or discuss on something. I just like to watch them. hehe. tapi, kalau tiba-tiba rasa not interested on their topic, senang je. Find your remote and click next program. haha. kan senang :D


my fav host dalam ni Daphne dengan Vanessa. Gile-gile, hyper-active,'slambe',lawak semua ada. hahaha. try la tengok. dapat info.boleh practice listening. hahah. plus, english diorang senang faham.*yelaa, aku mane faham sangat kalau native speaker yang jadi host. mesti mata gatal nak gak baca subtitle bawah tu. 




ok la bye~  Tak rugi kalau try tengok :D

Saturday, 4 August 2012

#8 LEGO

Assalamualaikum ;]


WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

For now, i want to share shila's and adek's creativity.

Taman Rekreasi

Alolo harmoni sentosanya laa imaginasi budak2 kecik ni.. hahahah
tahu, adek2 aku awesome. 
hehe

Pintu gerbang

see? taman buatan adek-adek aku ni real kan? siap dengan pintu yang tak berapa nak menggerbang. ringkas tapi nampak perfect. ade rupa la tu kan? baik jawab ye. angguk cepat. haa, bagoss bagus. nge hee :D

 pokok dengan tempat duduk-duduk. 

siap ada watercooler dengan tempat basuh tangan tau u olls.
detail x adek2 aku?
hahaha

IKAN DI DARAT * motipp?? -.-'

hahaha. setelah aku tanya dua bocah cilik ni, diorang pon explain..
'' ikan tu sebenarnya tugu laa.. macam dinosaur dekat N**** 3 tuuu ''
kau tahu apa respon kitorang yang lain dekat situ
--_________________________________--''
:D :D ;D :'D
HAHAHAHHAHAHAHHA
gelak samapai keluar air mata wehh..

ade gak idea diorang ni.. at least lah kan.
HAHHAHAHA
tapi* hari tu pergi N***i 3,
Astaghfirullahalazim..
taman tu tak boleh dah nak panggil taman! kepala dinosaur dah kena penggal babe!
sampah merata boleh tenggelam satu N*l**

DEAR DEAR MALAYSIAN, PLEASE LOVE YOUR COUNTRY
jagalah kebersihan negara, malulah kita dengan tetamu asing yang datang untuk menikmati kecantikan dan keamanan negara kita tapi disajikan dengan 
pemandangan yang buruk lagi ggrrr.. OK ;]

parking lot

dua biji kereta. yang berdiri tu orang katanya. haha.
kau tengok, mane nak cari kereta bentuk macam tu alaf 31 nanti pon belom tentu ade tau. hahahha

ok la. bye. nak ber3D. hihihi

Thursday, 2 August 2012

#7 LEGO

Assalamualaikum ;]

WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

Uihhhhhhhh~~ Lamanya tak kecoh syok sendiri pasal LEGO.hehe. mungkin aku busy. Hmm, busy.Busy buat ape, busy buattahimata entah buat apa-apa..

oh.upu.Alhamdulillah.UKM. hihi

Kali ni pon tak cerita banyak. Cume nak inform, I BOUGHT NEW ITEM. yee ha! new collection of LEGO. Harga dia? Hmm, fikir banyak kali jugak sebelum beli.. tapi, bila fikir baik-baik, why not? Taram je la beli. HEHEHHEHEEH

LEGO base or board. nipis je benda ni.

ni bukan chopping board yang orang buat potong ikan ayam bawang semua tu tahu.hahah
asalnya nak beli warna hijau, tapi waktu tu takde stock. -____________--  konon nak tapak rumput la kan. baru evergreen. Ye dak? hehe


First basic bricks attached to fresh lego base by me and adek. hehe
excited tau u olls.

Then, budak-budak pun serbu la lego board  tu, buat entah ape yang diorang suke.. Tak kisah la lawa tak lawa, aku tetap appreciate apa yang diorang bina.

snow white

hmm, pon bolehh. Aku pasti. Dengan adanya board ni, lebih banyak new invention yang lebih awesome lagi cool akan terhasil. Ye, yakin! tak menyesal beli. [^_^]Y

building maybe. haha

nampak canggih kan? haha.i knew it. tengok la adek2 sape yang bina.hihi

ok, that's all for now. BYe;]







Sunday, 29 July 2012

fEeL yOuNg

Assalamualaikum ;]


hye everyone :D


remember that i told you i love rubik's? Did i tell you earlier? I did. right? did i? never mind. >B]

during my spm holiday, you know cuti lepas spm. I sat for SPM for almost a month. seb0lan!!!  Orang lain semua dah berseronok-ronok cuti guling-guling dekat rumah, aku dengan kawan-kawan *A*BEST aku masih, YE MASIH di perap dekat hostel bergumpal dengan buku-buku yang menimbun setinggi hostel 4 tingkat sebab kitorang ade 1100000000000000 subjek.*ignore kosong-kosong penipuan besar itu. ._.



  Lalalala, tapi xpe. Loads of memories built there. hihi. Alhamdulillah semuanya baik-baik sahaja buat SPM kami. 


Ok, cuti SPM. Hmm, aku sangat sukakan RUBIK'S. 3x3, 4x4, 5x5, 3x4, triangle pyramid, baby egg pyramid, rubik snake. Woahhh, from one to another. Aku excited kot. Dapat complete satu, aku beli lagi satu, lagi satu yang lain. HAHAHHAHAHHAHAH. ko tahu berapa aku spent beli semua tu? @#$%^& Arghh, kenapa la semua benda tu mahal belaka?! itu pon aku tak beli yang ori, alaa yang ade cop mohor RUBIK setepek dekat centre tu. hehehe, aku beli yang quality die sederhana je. Kau gile aku nak beli beratoos-ratoos punye? kirimkentut ah. *o0Ops.  sampai la aku dipanggil masuk ke Puncak Alam, aku pon simpan la koleksi kesayangan aku. After a year I left my genius babies tu dalam kotak ajaib, aku DAH LUPA! aku tak boleh solve even yang basic 3x3 tu. Hwaaaaaaarghhhhhhhhhhhh~~~!!!#@#$%^&* sedih tahu??


and now, JUST a minute ago, aku da BOLEH SEMULA solve my babies.. hihihi 


That is why I FEEL SO YOUNG right now. ngehekhew ;']]


p/s: Ilmu itu letaknya didada bukan dibuku :D Jom ingat pepatah ni ;]

Thursday, 26 July 2012

bE aLRiGHt


Assalamualaikum ;]

 Let's have some break and brighten our day :D  Yup, with JUSTIN BIEBER :D :D ngehehew 


May ALLAH bless us. *PEACE

Sunday, 8 July 2012

#6 LEGO

Assalamualaikum ;]

WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

ok, a week after kenduri baru la our beloved LEGO muncul kembali dari beg balik kampung abah yang aku buat macam harta aku sejak masuk palam dulu. lalalalala. ye, aku memang kedek! i kept all my precious things properly sepanjang kenduri. why?? sebab aku tak mahu sejarah berulang, di mana rubik's cube aku, dan barang yang lain-lain terburai bersepai di lantai,  di main oleh kanak-kanak/tetamu/sesiapa sahaja tanpa kebenaran aku. -.- Sape tak bengang babe? kau? ok, i respect u la der kalau macam tu. Doakan aku jadi penyabar macam u. thank you sayang ;]. 

Haa, selain lego, aku suke rubik, macam-macam gak koleksi aku. Percaya tak kalau aku kate dulu waktu cuti spm aku obses dengan rubik ni ?? Sape percaya, terima kasih. Ye, aku tahu, semua yang aku suke main ni permainan yang SYOK SENDIRI. takpe, aku faham. ade orang kata dullard toys. Excuse me, benda-benda ni bagus untuk perkembangan otak tahu? tak setuju?? up to you la. [^.^]Y hahah.

ok, wow! aku buat karangan.-_- enough of babbling myself.*apakahitu?ayatakupelek. Jom tengok basikal yang aku buat. 



pedal aku, kiri kanan ke bawah. then, adek correct it. tengok bawah :D





nampak tak pedal basikal tu sebelah ke atas, sebelah ke bawah? haa, ni nak cerita betapa alertnya adek aku membetulkan kekurangan basikal yang aku buat. Aih, ni yang aku bangge ni dengan adek aku. HAHAH *xnampak? ignore je la.. -.-


apa benda nih? shotgun ke? HAHAHAHAH. Ni, adik laki aku yang buat. Kapal layar katenye. 
sorry la, die memang ' rajin ' orangnye.. tengok la, warna bricks main taram je -_________-'' puihh.



awesome tak adek-adek aku? hahaha. 
ok. bye. aku nak tengok Zachary David Alexander. hahah. 


Tuesday, 3 July 2012

gEdIk of Me

Assalamualaikum ;]


sayangku JUSTIN BIEBER makin segak loh!! [*_*]Y


For those who didn't adore him. It's up to you my dear, provided that you behave yourself. Respect others my darling ;]. okeh.. nge heheh. and, you are allowed to dismiss. That is all you can do now, so I wouldn't annoyed you. ;p
 I AM SERIOUS! (^_^)* 


me being GEDIK when it comes to him is normal. nge hek hew~ *


okeh, aku start usha die sejak lagu one time. waktu tu, JB belom famous sangat. Kat hostel aku cume boleh excited over-over gedikss dengan Nab je. *Nabilah Ahmad.  Sebab die je yang kenal JB. HAHAH! kami minority. sangat minority. haha,zaman tu jb comel je, xhensem. biasa la tuh, awal-awal kann.. even  korean celebrity yang baru-baru debut pon mostly not in perfect package lagi..*mostly. haa, senang cerita, macam kite-kite, memang ade satu zaman tu zaman buruk kite, zaman huduh-huduh,sengal-sengal.. alolo, tak yah nak tipu la tak pernah rase. cepuk kang! hahah.



he is an entertainer and a cool businessman 
*xcaye?! check this out:

oh my.. don't you ever be a jerk ok? *lol
woahho, i just don't know why i like him sooooooooooooo much!
mase dekat puncakk, geng JB aku MAISA Nadeera.
babe, i really miss you laa. nak borak pasal JB, borak pasal sekolah and banyak lah. xbole la nak cerita sini. HAHAHAHA*nasebxkantoi -.-
 aihhh, senyum pulak die. alamak aih, titew sukew lew tinguk awak senyumm :D
hahah, kompem ade yang bengang dengan aku, sebab
 AKU SUKA JUSTIN DREW BIEBER.
ngehngeh. i tak kacau u pon.
paling-paling pon telinga u bernanah dengar i pasang lagu die setiap hari. HAHAHA
kau jangan main-main, semua lagu die mv die, interview die, iklan die,konsert die aku da jengok. tapi kat youtube je lah. 
*kau gile aku nak beli tiket beratuss mase die datang MALAYSIA dulu?!
 jaoh di mata dekat di hati la u.. don't worry.
nge hek.
my favorite ;] looks so @#$%^&* adorable and HOT.
ok bye, lots of love. #BELIEVE

Thursday, 28 June 2012

#5 LEGO

assalamualaikum ;]


WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

again, me with my beloved lego. kuihkuih:D
for this entry, the theme is transportation. Babe, sape nak join aku maen????? lai laa, lai laa, datang rumah aku. main dengan aku. hehe


cool x? best x? hehheh. mai la maen dengan aku!

traffic light. made by adek.

kan aku da kate adek aku memang cool lagi awesome! HAHAHAH

colourful lorry 

i'm sure even kids wouldn't scared of this lorry. wee~
*public confession : dulu, aku takut lori. waktu aku balik tadika kadang-kadang nenek jemput naik basikal. we used to walk together rather than naik basikal sebab lori besau-besau babe kat jalan tuh. kami yang di tepi jalan akan rasa vibration when they passed along the road. :[ alamak, nak nanges pulok. terima kasih banyak banyak banyak banyak nenek :']


hmmh, bile aku da jadi batak, maka terimalah~~ pictures of the same item, from various angle. hahaha *harapbesaba [^_^]Y



the belakang lorry *bahagianpapan very attractive loh. one of the highlights for this time ;]

top view pon perlu! meheheq *weirdoislaughing-.-

cerita pasal basikal, next entry would be basikal laa.. hoho

p/s: i really want to meet my puncakk friendssss at shah alam. so, sape bole angkut aku? hehe. xpon, please tell me how to go to uitm s.alam loh dari kl sentral????

Monday, 25 June 2012

#4 LEGO

assalamualaikum ;]




WARNING
 !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

 ironman *malasnakbuatbodydie -.-

 sheep

 high-heeled shoe

Lady LEGO


ROBOT ADEK *cool la adek aku ;]


kbye.

Saturday, 23 June 2012

#3 LEGO

 assalamualaikum ;]



WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

here you go. our other creationsss! nge hee hee.


intro ;] 

woahho!! 'kretip'nya kami. [^_-]Y

 singa 1

 *arrogant sikit -.-'

 singa 2 *humble.ekor rendah ;]

 gajah 1

 gajah 2

gajah 3

 burung angkasawanwari *gempak x adek aku?? heheh

 weaponed robot 

outro ;]