Posts

Showing posts from November, 2012

BuKu WaNgI

Image
Assalamualaikum ;]

hmm, not something so important to mention here.
but i just want to write it here.

i do not really like which mean is I dislike to hear people mumbling around like these :

'' hey X,  aku wonder laa, why haa aku tengok girls ni macam pocket full of money? beli buku tu beli buku ni.. macam suka sangat beli buku ''

'' alaa, kalau beli buku pon belom tentu boleh jawab exam ''

and this:

'' hmm, nowadays people nak jadi pandai senang je, beli je buku tebal banyak-banyak. dah terus jadi . ''

Ahh, tak faham aku. Masalah ke kalau orang beli buku? Yang lagi geramnya, bile tengok orang yang pertikai soal beli tak beli buku tu orang berada, dari atas sampai bawah bergaya sakan.  branded tak branded tu aku tak pasti sebab aku tak tahu pon brand ape yang BRANDED sangat tu. haha. Kalau baju ,beg, kasut yang dipakai tu yang aku tengok biasa dijual dekat kedai berhawa dingin berdindingkan kaca dengan susunan produk yang rapi dan aku tengok mac…