Sunday, 26 February 2012

JuJuR aKu RinDu

AMARAN!! entry ini bosan, xberminat?? sila tekan next blog. haha

Paku dulang paku serpih, cakap orang die yang lebih...
maafkan aku dan tegor aku kalau itu aku.
Pepatah ni bukan boleh dikaitkan dengan hal mengata sahaja,
 tapi hal berkata-kata itu sendiri...
hang pike la sendiri.. 

sikap masyarakat sekeliling yang mementingkan diri sendiri.

dan banyak lagi..

benda2 macam ni la yang selalu buat aku compare life aku dengan kau dan life aku sekarang tanpa kau..

mungkin dulu, aku budak tadika yang sombong dan mengada-ngada,
hari2 Cikgu Anom pujuk aku dengan bawak aku pegi kedai Atok Melan supaya aku berhenti menangis.. 
dan kau...
budak pelik dan aneh yang rumah cume setapak due depan tadika yang asyek JUGAK menangis dan duduk dapor tadika dengan tukang masak tadika, Wak Jam.

Kite tadika same, sekola rendah same, skola menengah same.
END UP, uni xsame...

ARGHHHHHH!!!!!



kalau kau tahu macam mane perasaan aku mase first time tahu yang aku akan bawak diri sorang2 datang puncakk nih.. dan kau pulak dapat uni yang same dengan yang laen2 a.k.a orang2 yang temasok dalam list orang2 yang menjadi highlight dalam hidup aku selama nih...
ko mesti akan tejelopok macam nangka busuk yang da takde rupe nangka...
aku sedeh
aku takut
aku risau
aku sedeh sedeh sedeh sedeh sedeh sangattt.
dan aku jeles, dan aku nanges. even sekarang ni pon.. ini serius.
thanx kau dan kau datang rumah aku sebelum aku masuk palam ;]*terharu
tapi, bile aku da masok puncakk nih, aku besyuko bukan kau yang tecampak jauh dari yang laen2...
aku besyuko itu aku, bukan kau..
sebab kau takkan dapat bayangkan macam mane rasenye pegi tempat baru tanpa orang2 yang sentiase ade dekat sebelah kau selama nih..
lagi2 bile atmosfera baru tuh sangat berbeza dengan atmosfera kite dulu2..
ade mase tuh, aku macam orang yang tesadung dengan benda yang keras dan menjengkelkan tanpa aku sengajakan, situasi tu bole dikatakan macam aku berkawan dengan api, tapi aku xsangke itu api..
ade jugak masa yang aku macam orang yang terkehel kaki dalam satu marathon dan tertinggal jaoh kat belakang, tapi takde sape pon yang toleh belakang nak tolong aku.. 

ni maksod aku [-.-]Y

ade waktu bile aku memang perlukan kau, dan yang laen2 tuh, tapi tu semue IMPOSSIBLE! aku dekat sini sorang, korang semue xde dekat dgn aku..
aku harap ade orang kat sini yang dapat replace posisi korang kat sini,
tapi xde..
memang xde.. mungkin xkan pernah ade..
aku seda waktu tuh, aku kat puncakk nih seorang..
aku kene belaja untuk survive!!!
most of the time, bile aku call kau tu sbnanye aku rase sede sangat,
naseb baek kau dan yang laen2 ade untuk borak dengan aku.. ;]
hilangkan sedeh aku..




aku besyuko, dalam suke aku memang ade kau,
dan dalam duka aku pon selalu ade kau. hahaha.. jiwang gak aku nih..
jujur, kau kawan senang aku dan kawan sedeh aku..
terime kaseh sangat sanagtt sangattt weh..

sekarang, aku gembira kau dan yang laen2 gembira kat sane, 
dan aku kat sini maseh sedang belaja dan teruskan hidup.
 aku tahu, kau dan yang laen2 mesti akan ade bile aku sedeh kat sini...
sekarang, aku seda, even aku kat sini sorang2.. aku ade ALLAH,
aku ade family yang aku sayang, of course. haha
dan aku ade kau dan yang laen2..

mase result spm klua dulu2,
aku gembira tengok abah aku muka terharu, hahaha
aku pon tekejot..
aku sangat tak sangke dan besyuko.
tapi, benda pertama yang aku pike mase tuh,
macam mane dengan kau??
macammane dengan yang laen2 semue tuh???
kalau kau perasan.
aku dan abah aku, ade duduk dekat belakang kau mase kau dan ayah kau ambik result.
kitorang memang tunggu kau...

ikhlas, aku besyuko dengan ape yang kite semua dapat..
tapi,
mase aku bediri atas pentas dengan mereka2 yang memang bijak bestari, dan memang dijangka akan dapat result segempak tuh..

aku terase..
aku rase sedeh sangat.
aku hampir nanges..
tapi aku tahan dan simpan sampai balik bukitt..
mane kawan2 aku yang laen???
mane?? mane?? kenape aku rase macam  tak temasok dalam golongan tuh?
golongan bijak bestari tuh?
aku rase macam orang asing yang agak tibe2 bole join diorang dekat situ.
dalam gembira aku hari tuh, aku rase lagi banyak sedeh yang aku rase..
jujur, xseronok bile kawan2 xdapat same dengan apa yang kita dapat...

aku harap sangat kite semua akan berjaya even kite da tak kongsi jalan yang same,
jalan kau dengan jalan aku mungkin tak same, 
tapi aku nak kau tahu yang sepanjang perjalanan kau tuh, 
aku sentiase akan sokong kau dari belakang, depan , atas, bawah..
hahaha.. senang kate dari segala penjuru alam lah. [0_0]Y


aku doakan setiap kawan2 aku berjaya dunia akhirat..Amiin...
Terima kasih Ya ALLAH sebab jadikan die dan yang laen kawan aku ;]

untuk kau. ;p

Thursday, 9 February 2012

MiX

Recently, people kept talking that ASASI is going to end.
I thought I would not sad..
But, obviously.. I'm wrong!


seriously, kadang aku happy, kadang aku sedeh.
happy sebab da nak cuti. 
sedeh sebab, aku jumpa macam-macam orang kat sini..
ade yang aku suka, 
ade yang aku pelek tengok die, 
ade yang aku malas nak kisah,
ade yang aku penat nak respon,
ade yang lawak,
sume pon ade..


diorang semua ni laa yang buat aku gembira kat puncakk sebenanye..
tapi sede sekarang sebaab, bile lagi kita nak bejumpaa???..


dekat puncakk,
aku dapat belaja maaaaaaacam-macam...


lepas nih, belum tentu aku dapat jumpe orang2 seperti beliau2 nih.
belum tentu ade orang yang sudi jadi teman aku,
belum tentu ade yang sudi dga lawak lame aku,
belum tentu ade yang sudi dga kisah hidup aku yg common..
belum tentu ade orang yang bole buat aku gelak gile2 babun,
belum tentu ade orang yang terima aku seadanya,
kelambatan aku bergerak, macam sipot bak kate classmt aku. --______--''
ke''slow''an aku nak digest sarcasm orang atau lawak2 orang hott yang aku selalu salah tafsir.. 
kemalasan aku buat kerja sekola.. sikit2, aku :: '' hang, aku pinjam sat tutorial naa.. ''
ke''straightforward''an aku bile becakap, kadang orang terase hati, padahal aku tak berniat sebegitu.. FORGIVE ME MY PRENN ;]


BOOO!! meme laa.. hang tak hott mane hang paham! HAHAHAHAHA


ok,fine la kundang, hang ja laa yang hott.. 


last but not least, terime kase kepada kawan-kawan kelas aku, housemate aku.. dan semua yang mewarnai hari-hari aku di puncakk ini. Harap maaf atas segala salah silap tutur kata semua.. Nanti da habis asasi, jangan laa buat tak kenal pulakk.. ok,tu jaa.. bye ;]



I will miss you like crazy ;))



Tuesday, 7 February 2012

please

aku tensi.


please 


i need a space


privacy


please


sori


not in mood... 

Saturday, 4 February 2012

rICh

Dear rich boys and rich girls,

I'm sorry that I have bad impressions on you..
For your information, 
We, the average people, sometimes can't get your point, as far as i'm concern,
human should be respecting each other regardless their social class..
but
YOU !!!!!!!!!

arghh, you keep disappoint me by proving my bad thoughts on you.
you ranked people..
you do differentiate people arond you without or with realizing..
I do try my best to accept your culture or what so ever..
and just take it easy
 let it be like a natural or normal phenomenon
BUT.. i can't.

In the meantime, 
You keep on doing things that make you looked evil.

Perhaps, you did'nt notice your doings annoyed us, or hurt us..
sometimes, your jokes are not funny at all.. but it hurts more..
we laugh just to humour you as friends..
in contrast, it hurt so much..
Maybe we don't have the sense of humour.. our bad.. 
you win!!!
as usual, the richbum always got dirty win...
no offence.. haha

peace [-__________-]Y


aih hang nih.. biasa laa orang berada..
 hang takda apa depa ada.. mana hang tau apa depa pike, apa depa rasa..
 mana tau hang nanti da besa pon jadi kaya.. 
hang pon macam tu kaa???

aih, kundang. Aku bukan apa, i'm just saying that, they should respect others jaa..
ya laa, memang kadang depa tak prasan kata2 depa tuh,
 xkena pada tempat, xkena pada orang, xkena pada masa, 
haihh.. serba tak kena la kann senang cita..

tapi depa suma tu patut control diri maseing2.. 
kalau depa dalam kelompok depa.. bole la depa ikot lifestyle depa..
tapi, bila campo dengan orang biasa.. cuba la berpada-pada..
depa kena laa follow the flow,
be moderate ..

aku nasihat ni untuk keamanan dunia sejagat,
bukan untuk kesenangan aku jaa..
aku tahu, ada orang yang sensitif die lebih sikit bab2 status nih..
ya laa, mana tak nyaa.. kadang tuh,
ada benda yang bagi baaaaaaaaaanyak effect kat pemikiran seseorang
dan self-esteem seseorang..

kita tak spatutnya, buat orang rasa down atau rasa diperkotak-katik..
masalah ni bole lead to rasa TOUCHING yang teramat sangat.

Jadi, semua.. buat-buat la betobat yaa..
sapa rasa dia belagak, humble2 la siket..
sapa rasa tacing macing.. buat dek jaa depa suma tuh..
kita buat hal sendiri.. xya buang masa sede2 dengan depa, hot2 dgn depa.
mana tau in the future, kita pon jadi orang kaya,
haa!! jangan jadi macam depa XD

HAHAHAHHAHAHA


JOM
senyum sokmo - mesra alam [^_^]Y