Thursday, 28 June 2012

#5 LEGO

assalamualaikum ;]


WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

again, me with my beloved lego. kuihkuih:D
for this entry, the theme is transportation. Babe, sape nak join aku maen????? lai laa, lai laa, datang rumah aku. main dengan aku. hehe


cool x? best x? hehheh. mai la maen dengan aku!

traffic light. made by adek.

kan aku da kate adek aku memang cool lagi awesome! HAHAHAH

colourful lorry 

i'm sure even kids wouldn't scared of this lorry. wee~
*public confession : dulu, aku takut lori. waktu aku balik tadika kadang-kadang nenek jemput naik basikal. we used to walk together rather than naik basikal sebab lori besau-besau babe kat jalan tuh. kami yang di tepi jalan akan rasa vibration when they passed along the road. :[ alamak, nak nanges pulok. terima kasih banyak banyak banyak banyak nenek :']


hmmh, bile aku da jadi batak, maka terimalah~~ pictures of the same item, from various angle. hahaha *harapbesaba [^_^]Y



the belakang lorry *bahagianpapan very attractive loh. one of the highlights for this time ;]

top view pon perlu! meheheq *weirdoislaughing-.-

cerita pasal basikal, next entry would be basikal laa.. hoho

p/s: i really want to meet my puncakk friendssss at shah alam. so, sape bole angkut aku? hehe. xpon, please tell me how to go to uitm s.alam loh dari kl sentral????

Monday, 25 June 2012

#4 LEGO

assalamualaikum ;]




WARNING
 !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

 ironman *malasnakbuatbodydie -.-

 sheep

 high-heeled shoe

Lady LEGO


ROBOT ADEK *cool la adek aku ;]


kbye.

Saturday, 23 June 2012

#3 LEGO

 assalamualaikum ;]



WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

here you go. our other creationsss! nge hee hee.


intro ;] 

woahho!! 'kretip'nya kami. [^_-]Y

 singa 1

 *arrogant sikit -.-'

 singa 2 *humble.ekor rendah ;]

 gajah 1

 gajah 2

gajah 3

 burung angkasawanwari *gempak x adek aku?? heheh

 weaponed robot 

outro ;]


aWaL

assalamualaikum ;]


kabare my pren??


just nak cakap. i am a weak hamba. sometimes, i know what should i do and what should i NOT do. oh my english!! *btolkahayatitu?-.-




sembahyang or lebih tepat
SOLAT

as a Muslim, Solat is considered as pillar=tiang of the deen=agama.

so, we are encouraged to perform it as soon as possible.

but,believe me. it is really hard to be done. for a common people.like me

honestly, aku bukan la seorang yang cukup kuat lagi.
aku selalu fluctuate *problemvocablagiakunih -.-' sampaibile derr??!

you know what i did especially when Isha'??
p/s: ini cdgn untuk yang baru nak merangkak macam aku. aku tahu, banyak lagi cara yang lebih tepat.lebih bersifat ilmiah. tapi bukan senang sesetengah orang nak laksanakan. bawah ni aku cerita cara untuk yang baru 'merangkak' *mcmaku:'[ kite cuba pelan-pelan ye.. ;]

usually,after Maghrib people will stay on their sejadah until Isha'.
I am so happy if i could be like those people.
i have tried it myself. but i always FAILED!!
lebih-lebih lagi di rumah yang banyak godaan seperti tv tanpa astroku.

so, i suggested some idea to myself.

1. from my own experience. kalau kita asyik postpone solat, hati kita memang tak akan setenang macam selepas kita dah solat. Betul! ini memang sangat betul. sebab kita memang tahu, apa yang sepatutnya kita buat, tapi kita taaak buat-buat jugak.kite tunda-tunda. so, i set my mind. 'Woah, sonok gile da sembahyang! Bole buat itu,ini. hohow.' Jadikan sembahyang awal tu sesuatu yang sangat menguntungkan diri kita. * excuse me, ia memang sangat menguntungkan dan dituntut tahu??

2. Ajak adik-adik sembahyang same-same. Laaaaaaaaaaaaaagi seronokronok! hahaa. baru la tak rasa macam berat je nak gerak sorang-sorang. In the mean time, kita boleh latih adik kita supaya takjadimacamaku jadi yang lebih baik. ;]

3. ni paling simple! ingat azab dan nikmat yang ALLAH dah sediakan untuk hambaNya berdasarkan amalannya.  ingat siapa yang tanggung dosa kita. ingat mak abah. :'] Astaghfirullahalazim.. Ampunilah dosa-dosa kami YA ALLAH.

And so, without further ado, let's try to be better. SOLAT di AWAL WAKTU. ;]
inshaALLAH



Friday, 22 June 2012

#2 LEGO

okeh, assalamualaikum semua ;]

now, i would like to start posting our creations!! 

WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

i'm glad that my decision to buy this EXPENSIVE fun LEGO is not really a bad idea. 
ngee hee *weirdlaugh

i'm proud of myself, my adek-adek, my kakak-kakak and even my MOM. hihi.
She also joins us to play those bricks. supporting gile la mak. hehhehe ;]]
While abah will give opinion on our creations. Sometime he will gives us grade. 
cuba teka grade yang aku selalu dapat. RAHSIA!!!!! bhahaha.

my adek's. robot katenye. -.-

car.haouse *seriously??haha.pokok
mine.mak's.adek's

my first [improvised] invention. ;p

robot 2

pokok 2

and preview for next LEGO entry ;]




Thursday, 21 June 2012

#1 LEGO

salam sejahtera wahai si rajin yang sudi membaca.

hoi, addicted ke, da lame xtulis sini???

haha, kundang EMO. xp

hai sayang-sayangku,

nak share one of my way to reduce menghadap our loyal friend,si laptop during holiday. hehehe. berhasil tahu??

guess what my pren??
this thing aku pernah main waktu kecik-kecik dulu,
so,
bile teringat, alamak ai~~
mengidam nak mengimbau nostalgia dulu-dulu main dengan kakak-kakak.
hahaha


JENG

JENG

JENG

JENG
TADAAAAAAAA!!!


LEGO !!!

17th MAY 2012
i should remember this date.
hang out with friends and 
AND!!
bought this expensive thing for real with my own money.
oh, mahalnya barang ini *bagiakulaa,oranglainrasebiasejekot,akukanorangbiase,manebiasebelibenda2ni

serius, waktu nak beli tu, naseb baek k*k* ade,
kalau tak, haihh, xde supporter,
selamat la duit aku yang seciut tu,
tapi, kempunan pulak nak main.
after beli, teros mesej kakak-kakakku yang lebih kedek berjuta kali ganda dari aku. mintak diorang join masuk share, baru la tak rasa duet terbang!haha

TETAPI!!
request not valid
lalalala

oleh itu, saya dengan separuh kesal bertekad untuk bermain dengan seronok dan bersungguh-sungguh.
kami akan merekod setiap creation kami.
dan saya yang mengada-ngada ini berhasrat untuk mengabadikannya di blog ini. heheheh [^_______^]Y


p/s:
i'm not an anti-social just because i'm not an active user of those social networks. My dear friends, i hope you could forgive me for not being able to contact you often. Believe me, as long as you are willing to be my friend, i would cherish you with the best i could. lots of love ;)

oH bAbE!

assalamualaikum, woahhoho!!
 it has been a while that i had not turn on my LOYAL FRIEND *laptop aku lettew
and reload my dear phone si hitam yang berat baling anjing mesti pitam.*xtopupberbulalamenye.hahah

guess why?? hehe

it is because i really want to change my holiday habit. bad habit! absolutely unfavorable and unprofitable habit! i want to stop it! reduce it is more suitable i guess.hehe *unless i am a very the very wise human being in the earth that would use it wisely. my bad ;[ but,

 alhamdulillahirobbilalamiin.. * mission is in progress ;]

i really really jongmal*hangul=sangat hope that i could be better. 

try to figure it out. what am i talking about with all unreliable grammar and vocab.? haiyyooooo, oh my english is so bad!!!!! bianeyo.jongmal biane.
i should go back to tadika to learn english!!







oh interneto, you made me terleka la babe!-.-''

Friday, 1 June 2012

rEFiNeMEnt

a few days ago, i realised that i have seen and given a lot of  miracles. unexpected things! yeah, i knew that i am a lucky person.
i did appreciate them. inshaALLAH..
but, maybe as the time passes by.. i started to sway. from side to side, backward and forward.. 
oh ALLAH, please forgive me.
please help me, refine me ya ALLAH.
i am glad that i have been surrounded by good people..
people who always remind me of ALLAH..






i am fixing my connection
people!! do give me your hand! please~~ 
thank you so much. may ALLAH bless us.