Posts

Showing posts from August, 2012

#9 LEGO [ The LEGO® Story ]

Image
Assalamualaikum ;]

Here is a video that really inspiring I guess. hehe

please watch this awesome video :D thank you for watching and HEY YOU!! for not watching. haha. just kidding xp

WeH

Image
assalamualaikum ;]

hai HAI hai HAI hai HAIIIIIIIIIIIIIII eh?

ok, aku tengah senyum sekarang. hehehe
ok. 



Weh, thank you ;]

hope our friendship will last forever :'D

ok la. bye

BeLLa nTv 7

Image
assalamualaikum ;]


Hari ni nak promote siket pasal talk show di ntv7.
hahah. xde keje kan? macam takde benda lain nak tulis.
entah. 


aku suka tengok hosts Bella. cantik.semangat.cool.


Daphne Iking
Vanessa Chong
Elaine Daly
Deborah Henry

the way diorang bercakap, entertain their guest, spontaneous reaction, their expression dan ke-sesuka hati-an mereka berborak or discuss on something. I just like to watch them. hehe. tapi, kalau tiba-tiba rasa not interested on their topic, senang je. Find your remote and click next program. haha. kan senang :D


my fav host dalam ni Daphne dengan Vanessa. Gile-gile, hyper-active,'slambe',lawak semua ada. hahaha. try la tengok. dapat info.boleh practice listening. hahah. plus, english diorang senang faham.*yelaa, aku mane faham sangat kalau native speaker yang jadi host. mesti mata gatal nak gak baca subtitle bawah tu. 




ok la bye~  Tak rugi kalau try tengok :D

#8 LEGO

Image
Assalamualaikum ;]


WARNING !!! Please close this tab or back off if you are not interested *peace [-_-]Y
For now, i want to share shila's and adek's creativity.
Taman Rekreasi
Alolo harmoni sentosanya laa imaginasi budak2 kecik ni.. hahahah tahu, adek2 aku awesome.  hehe
Pintu gerbang
see? taman buatan adek-adek aku ni real kan? siap dengan pintu yang tak berapa nak menggerbang. ringkas tapi nampak perfect. ade rupa la tu kan? baik jawab ye. angguk cepat. haa, bagoss bagus. nge hee :D
 pokok dengan tempat duduk-duduk. 
siap ada watercooler dengan tempat basuh tangan tau u olls. detail x adek2 aku? hahaha
IKAN DI DARAT * motipp?? -.-'
hahaha. setelah aku tanya dua bocah cilik ni, diorang pon explain.. '' ikan tu sebenarnya tugu laa.. macam dinosaur dekat N**** 3 tuuu '' kau tahu apa respon kitorang yang lain dekat situ --_________________________________--'' :D :D ;D :'D HAHAHAHHAHAHAHHA gelak samapai keluar air mata wehh..
ade gak idea diorang ni.. at least lah kan. HA…

#7 LEGO

Image
Assalamualaikum ;]
WARNING !!! Please close this tab or back off if you are not interested *peace [-_-]Y
Uihhhhhhhh~~ Lamanya tak kecoh syok sendiri pasal LEGO.hehe. mungkin aku busy. Hmm, busy.Busy buat ape, busy buattahimata entah buat apa-apa..
oh.upu.Alhamdulillah.UKM. hihi
Kali ni pon tak cerita banyak. Cume nak inform, I BOUGHT NEW ITEM. yee ha! new collection of LEGO. Harga dia? Hmm, fikir banyak kali jugak sebelum beli.. tapi, bila fikir baik-baik, why not? Taram je la beli. HEHEHHEHEEH
LEGO base or board. nipis je benda ni.
ni bukan chopping board yang orang buat potong ikan ayam bawang semua tu tahu.hahah asalnya nak beli warna hijau, tapi waktu tu takde stock. -____________--  konon nak tapak rumput la kan. baru evergreen. Ye dak? hehe

First basic bricks attached to fresh lego base by me and adek. hehe excited tau u olls.
Then, budak-budak pun serbu la lego board  tu, buat entah ape yang diorang suke.. Tak kisah la lawa tak lawa, aku tetap appreciate apa yang diorang bina.
snow white
hmm…