Wednesday, 15 August 2012

#9 LEGO [ The LEGO® Story ]

Assalamualaikum ;]

Here is a video that really inspiring I guess. hehe

please watch this awesome video :D
thank you for watching and HEY YOU!! for not watching.
haha. just kidding xp

Wednesday, 8 August 2012

WeH

assalamualaikum ;]

hai HAI hai HAI hai HAIIIIIIIIIIIIIII eh?

ok, aku tengah senyum sekarang. hehehe
ok. 



Weh, thank you ;]

hope our friendship will last forever :'D

ok la. bye

Sunday, 5 August 2012

BeLLa nTv 7

assalamualaikum ;]


Hari ni nak promote siket pasal talk show di ntv7.
hahah. xde keje kan? macam takde benda lain nak tulis.
entah. 


aku suka tengok hosts Bella. cantik.semangat.cool.


Daphne Iking

Vanessa Chong

Elaine Daly

Deborah Henry


the way diorang bercakap, entertain their guest, spontaneous reaction, their expression dan ke-sesuka hati-an mereka berborak or discuss on something. I just like to watch them. hehe. tapi, kalau tiba-tiba rasa not interested on their topic, senang je. Find your remote and click next program. haha. kan senang :D


my fav host dalam ni Daphne dengan Vanessa. Gile-gile, hyper-active,'slambe',lawak semua ada. hahaha. try la tengok. dapat info.boleh practice listening. hahah. plus, english diorang senang faham.*yelaa, aku mane faham sangat kalau native speaker yang jadi host. mesti mata gatal nak gak baca subtitle bawah tu. 




ok la bye~  Tak rugi kalau try tengok :D

Saturday, 4 August 2012

#8 LEGO

Assalamualaikum ;]


WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

For now, i want to share shila's and adek's creativity.

Taman Rekreasi

Alolo harmoni sentosanya laa imaginasi budak2 kecik ni.. hahahah
tahu, adek2 aku awesome. 
hehe

Pintu gerbang

see? taman buatan adek-adek aku ni real kan? siap dengan pintu yang tak berapa nak menggerbang. ringkas tapi nampak perfect. ade rupa la tu kan? baik jawab ye. angguk cepat. haa, bagoss bagus. nge hee :D

 pokok dengan tempat duduk-duduk. 

siap ada watercooler dengan tempat basuh tangan tau u olls.
detail x adek2 aku?
hahaha

IKAN DI DARAT * motipp?? -.-'

hahaha. setelah aku tanya dua bocah cilik ni, diorang pon explain..
'' ikan tu sebenarnya tugu laa.. macam dinosaur dekat N**** 3 tuuu ''
kau tahu apa respon kitorang yang lain dekat situ
--_________________________________--''
:D :D ;D :'D
HAHAHAHHAHAHAHHA
gelak samapai keluar air mata wehh..

ade gak idea diorang ni.. at least lah kan.
HAHHAHAHA
tapi* hari tu pergi N***i 3,
Astaghfirullahalazim..
taman tu tak boleh dah nak panggil taman! kepala dinosaur dah kena penggal babe!
sampah merata boleh tenggelam satu N*l**

DEAR DEAR MALAYSIAN, PLEASE LOVE YOUR COUNTRY
jagalah kebersihan negara, malulah kita dengan tetamu asing yang datang untuk menikmati kecantikan dan keamanan negara kita tapi disajikan dengan 
pemandangan yang buruk lagi ggrrr.. OK ;]

parking lot

dua biji kereta. yang berdiri tu orang katanya. haha.
kau tengok, mane nak cari kereta bentuk macam tu alaf 31 nanti pon belom tentu ade tau. hahahha

ok la. bye. nak ber3D. hihihi

Thursday, 2 August 2012

#7 LEGO

Assalamualaikum ;]

WARNING !!!
Please close this tab or back off if you are not interested
*peace [-_-]Y

Uihhhhhhhh~~ Lamanya tak kecoh syok sendiri pasal LEGO.hehe. mungkin aku busy. Hmm, busy.Busy buat ape, busy buattahimata entah buat apa-apa..

oh.upu.Alhamdulillah.UKM. hihi

Kali ni pon tak cerita banyak. Cume nak inform, I BOUGHT NEW ITEM. yee ha! new collection of LEGO. Harga dia? Hmm, fikir banyak kali jugak sebelum beli.. tapi, bila fikir baik-baik, why not? Taram je la beli. HEHEHHEHEEH

LEGO base or board. nipis je benda ni.

ni bukan chopping board yang orang buat potong ikan ayam bawang semua tu tahu.hahah
asalnya nak beli warna hijau, tapi waktu tu takde stock. -____________--  konon nak tapak rumput la kan. baru evergreen. Ye dak? hehe


First basic bricks attached to fresh lego base by me and adek. hehe
excited tau u olls.

Then, budak-budak pun serbu la lego board  tu, buat entah ape yang diorang suke.. Tak kisah la lawa tak lawa, aku tetap appreciate apa yang diorang bina.

snow white

hmm, pon bolehh. Aku pasti. Dengan adanya board ni, lebih banyak new invention yang lebih awesome lagi cool akan terhasil. Ye, yakin! tak menyesal beli. [^_^]Y

building maybe. haha

nampak canggih kan? haha.i knew it. tengok la adek2 sape yang bina.hihi

ok, that's all for now. BYe;]