Saturday, 28 January 2012

kiLLer sMiLe


uihh, awat nya hang tiba2 letak papan tanda lagu nih???

hahahaha
do you want to know why??

Is it because  your boyfriend did something fishy??

wHat ???
ohohohoho,

i'm sorry, you had absolute wrong idea, KUNDANG..
kundang, i da banyak kali habak, i tadak bf.. hang nih -..-'' 

( for your information, the one who keep asking me in my entry is KUNDANG )

hemh, hang ni pon satu,la nih baru hang ingat nak kenalkan aku kat kawan2 hang??? 
macam ni ka hang kata membaa??
;'[

erk, please ignore kundang.. hahaha

annoying
the word itself shows the annoyance ..,

for me,

one of annoying scene is when...

tengah seronok gelak2 dengan member, 


tiba2...


kita tak kenal dia, dia tak kenal kita,
tapi bila dia tengok kita, dia dok bisik2..
 buat muka kerek..


hish !!!!!

geram nya aku !!!


moral of the story morry..

jaga ekspresi muka hang suma..
kalau ya pun hang tak puas hati ngan sapa2.. 

takpun, hang rasa hang cantek sangat kaa.

hang tak perlu la nak tarik muka,
muka hang suma yang cantik tuh

lagi cantik kalau hang suma SENYUM ;]


TAPI..
kalau macam yang bawah2 ni is better,,
BHAHAHHAAHHAHA


MJ

aku suka MJ, hang nak gelakkan aku, suka hati hang laa..
aku minat die.. ngeh3  xp


ni pon aku suke, cantik kan.
NINA DOBREV

TAPI
kalau hang ni susah nak senyum,


hang wajib cari kawan yang macam bawah nih,



kan seronok kalau semua orang senyum, saling menghormati,


waaa.....
amannya dunia, tenangnya hidup kita.. ;O

hehehhe,
suma2 mai tengok sini,



 atas tu aku la tu..
KILLER SMILE.. perghh.. HAHAHAHAHAHA

ok, bye sumaa, jangan lupa senyum naa..
SENYUM SELAGI BOLEH !!! yeah ;]]







Monday, 16 January 2012

inVadEr

 Recently, puncakk has become hotter than usual..



Thus, me and my roommate had decided to open the window from 8 p.m. to 11~12 a.m.

The expected invaders came as we predicted.
Nevermind... we got the solution.
hehehhehe

all we need are :-

cellophane tape

scissor

this method is taught by my friend.

ARGHHHHHHHHHHH !!! 
THE INVADER'S ATTACK BEGUN !!


CHARLIE THE INVADER !!!

The rove beetles are a large family (Staphylinidae) of beetles, primarily distinguished by their short elytra that leave more than half of their abdomens exposed. With over 46,000 species in thousands of genera, the group is the second largest family of beetles after the Curculionidae (the true weevils). It is an ancient group, with fossil rove beetles known from the Triassic, 200 million years ago.

^^^^^^^^^^^
haa, hang baca tak atas tuh???
nate ni meme musuh turun-temurun laa senang kata.
mak aih...
sampai la nih depa dok stalk kami budak2 puncakk.. =..=''
depa ni meme tak bole kami nak leka sikit pun..
haa.. baru leka sikit,
dia da mai daa..
kalau depa tu gentleman mai jumpa aku individually takpa,
ni dak,
depa mai bawak semua geng depa..
haih...
aku manusia biasa,
tadak superpower macam CLARK KENT yang kacak lagi tangkas.. hehehe
bole halau charlie tu pi tempat lain 


ok, mai sini aku habak,
cara nak tangkap charlie,
hang suma ambek cellotape.
pastu hang jalan slow2..
macam pink panther..
pastu

PAPP!!
hang cellotape depa..
pastu ikut mu laa macam mana nak settle kan stalker hang tuh..
pastikan si invader tu dekat center..




pasai pa hang cello-cello depa???

aku cello=cello die supaya die tak terbang kat aku, masa aku nak settle die.. 
pasai pa, kalau die mai hinggap kat mana-mana kulit kita,
hmhh,,
welcome new scar la aku ucap kan..

=[    =[     =[

kalau nasib kita tak baik,
depa ada meninggalkan simbol 
''  CHARLIESSSSSSSS  WERE HERE ''
dengan bangganya..

ni nasihat dari aku,
hang cuci bersih sesegera mungkin kawasan tuh,
pastu, hang pakai bedak sejuk,
or bubuh ubat gigi kat situ..


ni supaya sejuk jaa hang punya luka tuh..
benda tuh kesan asid,
so, ubat gigi sebagai alkali..
sejuk pulak tuh..

tu semua, nasihat2 dari orang2 yang berpengalaman.
sangat2 berkesan. =)


tapi of course laa,
nak cepat baik...
mesti bubo UBAT. ok..

kbye.
selamat mencuba.







Tuesday, 10 January 2012

pOstpOne

Uihhhhhhhhhhhh..
bezaman da rupanya aku xupdate blog buruk nih.

I got a lot of work to do. Student' s stuff. You should know.. Am I a person who love to postpone tasks???? 

aih, hang ni tak seda lagi kaa??? hang memang suka tanggugh2 nih. >:[

it' s alright, I knew it..
now, I should face the consequences :-

headache 


bad temper symptom 

[ cepat dapat kedut kat muka  =( ]


messy work

imperfect yield

dissapointing result

okay

CONCLUSION :

Don't dare to '' CoLLeCT '' worksssssssssssss if YOU are not a  MULTITASK person


I wish I could change to a better person 


study sempoi dan berkesan =)


xkan '' dia '' boleh aku xboleh  xp

Sunday, 1 January 2012

sILent or sPEak

sHould yOu speak Or stay Silent???

1- when a person is sad or frustrate on something after he or she put such a big effort on it.
me : silent, give he or she a space please.. she or he need to calm herself, think it from positive point of view, and rebuild the confident to try again and continue living. yeah!! 

POSITIVE THINKING IS HALF THE WORK DONE

2- when a person think you are wrong but you are not.
me : speak, defend yourself or you will regret..

                There was a scene...
 A girl and an uncle and some CASHIERS of '' anak lelaki MR. PARK store ''.
The girl seem happy that she got to buy an item..
The cashier scanned the item, beep,,
She stood quite far from the cashier because the counter is EMPTY..
she was happy!! remember that.
  She gave the cashier a note,
 just enough for the item ( $***.95 ) that she bought..
and an uncle came from back..
Cashier : '' do you want plastic?''
Girl : ''oh, sure =).. why not?? haha. ''
IT WAS SATURDAY, 20 CENTS PER PLASTIC
Thus, the total was $ ***.15 .
Unfortunately the girl doesn't has any coin. SERIOUSLY..
Then,
There was an uncle who stood in front of the cashiers.
He said to the girl silently, '' don't you know to queue?? ''
just because he stood NEARER to the cashier.. =______=''
He claimed that the girl doesn't queue.
The girl heard that, but she just ignore on it because she is the one who came first AND she has another problem to deal with..

Girl : I dont have any coin.. 
Uncle : ( keep mumbling on the QUEUE matter.. )
Girl : Can I cancel the plastic, and you keep the change??
Cashier : No you can't. We cellophaned it. (die da sello tape plastic bag tuh pastu buat muke selenge -..-) 
SUDDENLY,
The uncle threw a 20 cents to the counter.
The girl and the cashiers shocked!!
The girl looked at the uncle's face.
She looked confused...

She smiled at him and thanked him ( automatically )with strange feeling AND face... 
She left with puzzles in her mind...
The girl shocked and felt awful...


me : bagi aku, pakcik tu tak patut buat lagu tuh. die xpatut kata budak tu
       potong line padahal die da hulo duet kat cashier tu waktu die sampai..
       dah tu, dok baling2 duet pulaaaakkk.. hee, geramnye,GERAMNYE!!!!!!
       
moral of the story : kite kalau nak tolong orang, tolong elok2..
                            contoh : xpa dek, pakcik blanja awak 20 sen..
                        haa, kan sejuk tlinga bila dga.. haih.. 




3- bile kawan kite yang jadi budak atas tuh.

me :
speak,  kalau rasa dapat bagi nasihat or pandangan yang tenangkan hati die yang terkedu.
    TAPI,
stay silent, kalu tengok muke die macam nak nangis dekat situ jugak... jangan tanya die apa2, or cakap kat die itu perkara kecil jaa, or cakap '' awat hang tak gitu gini?? '' percaya laa kalau budak diperlakukan sebegitu oleh orang yang dewasa, kompem terkedu, tekejot, SENTAP,  apa lagi?? 

4- hang suka kat orang yang membe hang pon minat...
me : stay silent



hehe, ada sapa2 ka yang pena kena benda nih??
aihh,, toksah nak segan malu..
aku tau daa..
biasa la tuh, kita suka, orang sebelah pon suka, orang tepi suka, orang belakang suka, huh, suma pon suka laa..

awat hang bukak lagu nih? hang pena rasa kaa??

taaaaaaakkkkkk!!!!
tipu jaa..[=..=]
pasai pa xpena, mesti la pena.. banyak kali daa.
biasa la tu...

awat hang xmau SPEAK out???

sebaaaaaaaaaaabb,
saya bole cari lain, petik skali, 1000 mai~~~

[ --____________-- ]'' bukan 1000 lari kaa??

hahahahahahaha, 
xda laa, aku seda aku sapa,
budak yang suka perah santan pastu buat produk santan kotak jaa...xp
aku diam, sebab, aku akan berdoa,
 kalu betol la dia tuh orang yang btoi2 untuk aku, dan aku untk dia, aihh, geli pulak tiba2..
kami akan bertemu jugak nanti dengan izin Yng Maha Mengetahui...
 xkan ke mana laa jodoh tu nak pi,,,hehe
tapi kalau dia memang yang terbaik untuk member aku, 
smoga berbahgia laa dia dengan kawan aku hingga ke akhirat. =Dsenyum ikhlas.

haa, atas tu suma aku punya opinION onION jaa..

APA KATA HANG PULAK ???
salam sejahtera =DD