Posts

Showing posts from October, 2012

QuEsTiOn

Image
Assalamualaikum ;]

ok. the same question. WOWWW! is that a coincidence or what?? hehe





cUbA uBaH

Image
Assalamualaikum ;]

ok. today i want to emphasis on a phrase, 'trying to change'.

1. trying to change to a better child. banyak yang boleh kita improve dalam bab ni. contoh, cuba untuk faham apa kehendak sebenar parents rather than just ikut je apa yang dipertuturkan mak ayah kita. Kadang-kadang kita tak perasaan apa yang mak ayah kita cakap dekat kita tu mempunyai makna yang lebih mendalam dan lebih spesifik untuk kita. contoh, mungkin mereka bagi keizinan untuk kita buat sesuatu tapi mereka bagi ulasan lebih sikit selepas tu. haa, hint die kat situ. be alert babe! Aku tahu, benda ni susah nak buat. takpe, try slowly untuk rapat dengan parents masing-masing. Benda ni kita akan mudah perasan kalau kita selalu spend lebih masa dengan mak abah kita. 

2. trying to change to a better person. ni takyah aku cakap, semua pon faham. yang ni macam yang selalu aku tulis, kurangkan mana yang lebih, lebihkan mana yang kurang. benda ni memang nampak senang, tapi memerlukan azam yang kuat. maca…